Fietsen en wandelen

Het unieke knooppuntensysteem dat diverse fietsroutes verbindt werd in Limburg uitgevonden. Nu gebruikt men het overal!

Lommel is met zijn groene omgeving een belangrijk knooppunt op het fietsroutenetwerk. Zo ligt de jachthaven De Meerpaal precies op het knooppunt van fietsroutes 227 en 228.

Alle fietsroutes van het fietsroutenetwerk zijn met elkaar verbonden door een systeem van knooppunten. De knooppunten zijn genummerd en zijn duidelijk aangegeven op blauwe rechthoekige borden.

Niets zo leuk als fietsen op het Fietsroutenetwerk in Lommel. Maar ook niets zo leuk als af en toe een pitstop houden voor een natje en een droogje.
Zo gaf Toerisme Limburg aan de taverne De Meerpaal een echt fietslabel "Fietscafé" omdat fietsers hier extra welkom zijn en bijzonder verwend worden.
Voor hen die met een elektrische fiets naar De Meerpaal komen, staan extra twee oplaadpunten gratis ter beschikking.

Voor de passanten van de haven zijn, als een extraatje, fietsen voorzien om de omgeving van de haven per fiets te verkennen.
Voor mountainbikers is speciaal het netwerk Noord-Limburg gerealiseerd, mede door de stad Lommel.

Voor hen die graag fietsen over de provincie- en landsgrenzen heen werd door Toerisme Limburg het hele fietsgebied van Antwerpen, Nederlands Zuid-Oost-Brabant en Limburg op de kaart gezet.

Klik hier voor uitgebreide informatie i.v.m. alle fietsmogelijkheden in Lommel en omgeving.
In de onmiddellijke omgeving van de jachthaven staan de bossen van de Heuvelse Heide en de nabijheid van het natuurgebied De Watering borg voor een omgeving waar genieten van wandelen in een prachtige natuur centraal staat.
Er zijn bewegwijzerde wandelingen voorzien van 3, 6 en 9 km die allemaal beginnen en eindigen aan de jachthaven.
Vermits het kwetsbaar gebied betreft, moeten honden wel aan de leiband.

Ook enkele Grote Routepaden (Grandes Randonnées) komen door Lommel, nl. GR 561 (Kempen-Maaspad) en GR 564 (Kempen-Condroz, van Lommel naar Hoei).

Klik hier voor uitgebreide informatie i.v.m. alle wandelmogelijkheden in Lommel en omgeving.