Welkom

Welkom op de website van jachthaven De Meerpaal te Lommel, Belgie.
Op deze pagina's leest u alles i.v.m. het reilen en zeilen van onze jachthaven.

Ook campers en mobilhomes zijn van harte welkom!
Ook zij kunnen genieten van de rust van de omgeving en de beveiliging van de haven.

Lees meer....

Fietsers en Wandelaars

De jachthaven is gelegen tussen de fietsknooppunten 227 en 228.
De bossen van de Heuvelse Heide en de nabijheid van het natuurgebied De Watering staan borg voor een omgeving waar genieten van een prachtige natuur centraal sta"at.

Lees meer....

Actueel nieuws

MY EvasionIedereen herinnert zich nog wel het vertrek van Ben en Corry met hun MY New Dawn uit onze haven begin mei 2017.
Volgens een bijna identiek scenario en omwille van exact dezelfde redenen verlaten ook wij met de Evasion de haven van De Meerpaal.
Immers, toen we nog aangemeerd lagen bij de KMK aan Sas 9 te Geel (eind oktober), kregen we plots en totaal onverwachts een mooi aanbod vanuit de jachthaven van Emblem. Blijkbaar was men daar te weten gekomen dat wij recentelijk naar Lier verhuisd waren.
We hebben er vrij lang over gedaan om een beslissing te treffen en om van Emblem onze thuishaven te maken. Sinds vorige week ligt de Evasion op nauwelijks 4 km van onze woonst, op amper 10 minuutjes rijden met fiets/auto. Naar Lommel komen betekende iedere keer tweemaal 72 km rijden, in tijd uitgedrukt tweemaal 75 minuten.
Het was geen gemakkelijke keuze. Vanaf de eerste maal dat wij in De Meerpaal passeerden op zoek naar een thuishaven, was het telkens liefde op het eerste gezicht. Wij hebben tijdens die enkele jaren telkens volop genoten van de haven en van ons ”plekje”.
Wat ons wel wat dwars zat bij de genomen keuze was het gevoel dat we de vrienden, die we op die enkele jaren hadden leren kennen in Lommel, zo een beetje in de steek lieten. Wij kunnen alleen maar hopen dat zij begrip kunnen opbrengen voor onze beslissing, maar - net zoals voor Ben en Corry - heeft de afstand thuis-ligplaats de doorslag gegeven. Gelukkig zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om steeds contact te kunnen blijven houden. En ja, wellicht zullen er ook wel enkelen zijn die best tevreden kunnen zijn met ons vertrek.
En natuurlijk, vroeg of laat zullen wij het best leuk vinden om nog eens als passant in De Meerpaal aan te meren en iedereen daar terug te zien. Uiteraard is iedereen ook welkom in Emblem. Laat ons maar weten.
Alvast voor iedereen en familie, een fijne en warme Kerst en een beloftevol Nieuw Jaar 2018.
Goede vaart aan allen en tot ziens where ever, in Lommel of ergens onderweg, Monique en Johan, MY Evasion